Trendig mat i framtiden

Precis som alla andra trender i världen finns det de som stannar längre och trender som bara finns i ett bara månader. Men vad ingen egentligen vet är hur mattrenden kommer utvecklas i framtiden. Därför kommer denna artikel att kretsa kring hur maten kan komma att se ut i framtiden.

Mer närodlat och vegetariskt?

vegetarian-dishes-328917_960_720Som tidigare nämnts har det närodlade och vegetariska alltmer tagit plats på matscenen. Närodlad mat är framförallt populär på landsbygden, men den har också tagit sig in alltmer i städerna där man på marknader säljer allt från kött till grönsaker. Vegetariska alternativ växer sig allt starkare och det fungerar i många fall som ett substitut till kött. Exempelvis finns allt från vegetariska hamburgare till korvar. Ofta är det också så att de är mycket välutvecklade och genomtänkta så att man knappt kan känna någon skillnad. Därför är det troligen så att både den närodlade och vegetariska trenden är här för att stanna, om än inte för alltid, men troligen för en lång tid framöver.

En mer global trend

Men också en annan trend har uppkommit i världen, det är den av den globaliserade maten. Genom att människor reser jorden runt och gränserna bit för bit förminskas. Detta gör att man möjligen kommer få se en allt mer standardiserad trend där folk äter liknande maträtter i hela världen. Så har framförallt fallet varit i USA, där flera globala företag sprider sig runtom på jorden. Ett tydligt exempel på detta är framförallt McDonalds, vilka har en i princip identisk meny på vilken restaurang man än besöker.

Genom den globaliserade världen har det också möjliggjort att produkter skeppas runt i världen och där recept finns att tillgå från alla olika typer av kök på internet. Just därför kan det också ske att inte specifika trender skapas, utan att det kommer bli en blandning av allt möjligt.